stichting
Help2Help


home
nieuws
projecten
met dank aan Help2Help!
agenda
fotogalerij
hoe kunt u ons helpen?
nieuwsbrieven
over Help2Help
Ondernemers met een
Stichting Help2Help
Schenkeldijk 84
3295 EJ 's Gravendeel
info@help-2-help.nl

KVK 24407565
IBAN NL46 RABO 0123253829

Webdesign: wilbert@fireroads.nl  

Nieuws
LAATSTE NIEUWS
Check voor het meest recente nieuws onze facebookpagina: www.facebook.nl/help2help
   
15 NOVEMBER 2015 : NIEUWE NIEUWSBRIEF
Lees hier onze nieuwste nieuwsbrief! Met het laatste nieuws van het RCFC over het Bolpur project, de hitte in Kolkata en hoe u ons kunt helpen, zonder dat het u geld kost!! (Ja, dat kan écht!)
   
8 NOVEMBER 2015 : VERTALING WEBSITE
Helemaal blij zijn we met Simone van den Brink van Stellar Translations, zij heeft onze website in het Engels vertaald. Zeker als we in India zijn, is daar veel vraag naar. Binnenkort beschikbaar!! Simone, BEDANKT!
   
1 FEBRUARI 2015 : NIEUWE POSTZEGEL
Een Valentijnszegel! Maar natuurlijk ook voor allerlei andere post te gebruiken, wat dacht u van het versturen van trouwkaarten? Of geboortekaartjes? Of gewoon een leuke verjaardagskaart. De kosten zijn EUR 8,00 voor een vel van 10 postzegels en is te koop via onze webshop.
   
23 JANUARI 2015 : 200 VOLGERS OP FACEBOOK!
Wellicht wat minder 'nieuws' dan een berichtje uit Calcutta, maar vanaf vandaag hebben we maar liefst 200 volgers op onze Facebookpagina. Dat betekent dat we veel mensen kunnen bereiken met de kleine berichtjes die we hier regelmatig op plaatsen. (En stiekem zijn we dus gewoon een beetje trots!)  
   
21 JANUARI 2015 : MOOIE SCHILDERINGEN OP BUITENMUUR PRAYRONA-3 SCHOOL
De tekenleraar heeft de afgelopen dagen, samen met de leerlingen uiteraard, de buitenmuur van de Prayrona-3 school beschilderd. Het is werkelijk prachtig geworden! Benieuwd naar de foto's? Kijk dan even op onze facebookpagina.
   
15 JANUARI 2015 : VERSLAG WINTERMARKT
Zoals u heeft kunnen lezen heeft de Adventkerk in Alphen aan de Rijn op 15 november een geweldige dag voor ons georganiseerd, de opbrengst was boven verwachting hoog. Ben u nieuwsgierig wat Help2Help met de opbrengst gedaan heeft. Kijk dan even hier.
   
29 NOVEMBER 2014 : NAAR INDIA
Van 29 november t/m 13 december waren wij op bezoek in India. Hoe staat het met de projecten? Hoe gaat het met de kinderen? We hebben alle projecten kunnen bezoeken en op ons weblog hebben we hiervan uitgebreid verslag gedaan. Kijk en lees hoe het was op ons weblog.
   
28 NOVEMBER 2014 : NIEUWE POSTZEGEL
U moet nog heel even wachten, de zegel is pas vanaf 15 december 2014 beschikbaar in onze webshop. In navolging van onze succesvolle 'vlinderzegel' is er nu een 'viszegel'. Getekend in dezelfde stijl, namelijk de Madhubani-techniek. Madhubani is een district in de Indiase deelstaat Bihar. In samenwerking met Fairbooks is deze zegel tot stand gekomen. De kosten zijn EUR 7,50 voor een vel van 10 postzegels en is dus na 15 december te koop via onze webshop.
   
13 SEPTEMBER 2014 : HET GAAT GOED MET SUBHAM!
Wat een leuke verrassing vandaag in de mail. Een foto van Subham, die vanmorgen langskwam in het RCFC voor een checkup. Hij is in juli 2013 opgenomen in het RCFC met ernstige afwijkingen aan zijn benen en knieen, zijn knieen bogen als het waren 'achterstevoren'. Na een flink aantal operaties en een lange revalidatie werd hij afgelopen zomer ontslagen uit het RCFC. En hij staat weer rechtop! Hij kan weer lopen, rennen en hij gaat weer naar school. Apetrots zijn we op dit kereltje, hij heeft geen gemakkelijk jaar achter de rug, maar de toekomst ligt weer open voor hem.
   
17 MEI 2014 : INDIADAG IN POST-21
Wat een leuke dag was het! Er was genoeg te doen. Een echte Indiase fietsrickshaw, prachtige rangoli-tekeningen voor de ingang van Post-21, workshop wierook maken, groetenactie van Amnesty International, Lyzian exposeerde met haar foto's van het bezoek aan onze projecten afgelopen december, kinderen konden kleuren, stempelen, mozaïeken (met afvalplastic), door Anima werd er henna gezet en ze gaf later nog een bollywooddans workshop, er konden typische Indiase hapjes en drankjes gekocht worden, je kon je verkleden in Indiase kledij en daarna op de foto voor een prachtige fotowand met een tempel in Jaipur, er werd een bollywoodfilm vertoond, kortom, er was voor iedereen wel iets leuks! Wil je foto's kijken? Kijk dan even op onze facebookpagina.
   
2 MEI 2014 : EXPOSITIE STEVE NIJBROEK ART IN POST-21
Wat een leuke verrassing was dit. Steve Nijbroek exposeert in de maand mei zijn kunst in Post-21. Gezien onze Indiadag op 17 mei in dezelfde locatie en gezien het feit dat Steve goede doelen een warm hart toedraagt, heeft Dennis (Post-21) Steve 'gekoppeld' aan Help2Help. Na een leuk kennismakingsgesprek heeft Steve aangeboden om 10% van zijn verkopen in de maand mei te doneren aan Help2Help, geweldig! Op 2 mei wordt de expositie geopend, de expositie is daarna te zien op woensdagen (11.00 - 14.00  uur) en op zaterdagen (10.00 - 13.00 uur)  t/m 26 mei.
   
3 APRIL 2014 : DRUK MET DE ORGANISATIE VAN EEN INDIADAG!
Op 17 mei a.s. organiseren we een Indiadag in Post-21 te Oud Beijerland. Een dag vol Indiase muziek, documentaires, foto's, henna, er is een workshop bollywooddans, Amnesty International komt met een schrijfactie, voor de kinderen is er genoeg te doen, 's avonds draaien we een bollywoodfilm vol dans, muziek en (Indiase) romantiek, kortom: allemaal KOMEN! Kijk voor meer informatie en het programma onder 'agenda' op deze website.
   
14 FEBRUARI 2014 : FOTO-EXPOSITIE LYZIAN KOLKMAN
Afgelopen december 2013 hebben fotografe Lyzian Kolkman en Willeke van Nieuwenhuijze een bezoek gebracht aan Calcutta. Foto's van dit bezoek, vormen samen met foto's van het bezoek van Tibetaanse monniken aan Oud Beijerland, het onderwerp van de foto-expositie die van 28 februari t/m 26 maart te zien is in Post-21. De openingstijden zijn woensdag (11.00-14.00 uur) en zaterdag (10.00-13.00 uur). De toegang is gratis. Post-21, Karel Doormanstraat 21 te Oud Beijerland.
   
22 JANUARI 2014 : AANSLUITING BIJ BOOKDIFFERENT
Weekendje weg? Vakantie? Zakentrip? Boek voortaan bij BookDifferent. Dit is een boekingssite waar 50% van de winst van je boeking wordt gedoneerd aan een goed doel! 'Gratis geld' dus! Boek via http://help2help.bookdifferent.com/nl/ en de 50% gaat automatisch naar Help2Help. Wellicht een tip voor je werkgever die veel zakenreizen boekt? De site maakt voor de afhandeling van je boeking gebruik van booking.com die een laagste-prijs-garantie biedt. Je betaalt dus niet teveel en helpt ook nog eens een goed doel!
   
15 JANUARI 2014 : LEUK AANBOD VAN BELONINGSSTICKER.NL
Vandaag kregen we het leuke nieuws dat Beloningssticker.nl ons een aantal stickervellen mee wil geven bij de onze volgende trips. Hier zijn wij natuurlijk heel erg blij mee. Check hun website op http://www.beloningssticker.nl/
   
5 JANUARI 2014 : GESLAAGDE MEDITATIE-BENEFIET
Op 4 januari 2014 organiseerde Anneke van de Yogabloem een Meditatie-benefiet waarbij de opbrengst volledig ten goede kwam aan Help2Help. Er kwamen er maar liefst ruim 30 mensen naar de benefiet. Een opkomst waar we alleen maar van konden dromen. Het was een mooie avond met een nog mooiere opbrengst. Anneke, super bedankt voor de organisatie en deze prachtige start van het nieuwe jaar. En dankzij fotografe Lyzian Kolkman kwamen we hiermee (weer) in de krant, deze keer haalden we zelfs de voorpagina! Bekijk hier het artikel: Kompas 100114.
   
20 DECEMBER 2013 : WAT EEN MEDIA-AANDACHT!
Deze week kwam Willeke terug van een bezoek aan Calcutta. Ze was daar samen met fotografe Lyzian Kolkman. Een prachtige reis, waarbij alle projecten zijn bezocht en waarbij er weer nieuwe plannen zijn gemaakt voor het nieuwe jaar. Wilt u lezen en zien hoe het er was? Bekijk dan het weblog. Inmiddels zijn Willeke en Lyzian 4 dagen terug en sindsdien hebben we ook al 4x in de krant gestaan met een mooi artikel en een prachtige foto van Lyzian! Bekijk hier de artikelen: Kompas 18dec13, AD 19dec13, OnsEiland 19dec13 en Kompas 20dec13.
   
23 NOVEMBER 2013 : OP UITNODIGING VAN!
'Zomaar' een berichtje op facebook, of we interesse hadden om op de kerstmarkt te komen staan in Strijen, voor de 'Inrichterij van Toen'! Wat een geweldig aanbod, zo dicht bij huis, op een gezellige kerstmarkt voor een prachtige winkel, wat wil je nog meer? Theo en Monique Remmers dragen onze stichting een warm hart toe en bieden ons daarom dat mooie plekje aan. Dus kom allemaal even langs, zaterdag 14 december, het centrum van Strijen, van 15.00 tot 21.00 uur.
   
30 OKTOBER 2013 : EEN NIEUWE NIEUWSBRIEF!
De nieuwste nieuwsbrief! In een nieuw formaat met het laatste nieuws. Onder andere hoe het gaat met de nieuwbouw van de school, de aansluiting bij YouBeDo, het laatste postzegelnieuws en een update omtrent de kinderen die laatst geopereerd zijn in het R.C.F.C.. Lees onze nieuwsbrief hier.
Wilt u hem voortaan automatisch in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via de link 'nieuwsbrieven' in de linkerkolom.
   
11 OKTOBER 2013 : DURGA PUJA
In Calcutta wordt momenteel Durga Puja gevierd, een meerdaags hindoefestival, het grootste en belangrijkste festival van het jaar in West-Bengal. Durga Puja gaat over de overwinning van het goede (Maa Durga) over het kwade (Mahishasur, de demon). Op de Atmaraksha school krijgen de kinderen van ons elk jaar nieuwe kleding en dat is geen overbodige luxe. De kinderen krijgen de kleding een paar dagen voor Durga Puja, zodat dit feest ook voor deze kinderen een beetje feest kan zijn. Wil je meer weten over Durga Puja? Kijk dan op http://www.indianet.nl/in-durga.html
   
1 OKTOBER 2013 : KOOP ONLINE EEN BOEK EN HELP HELP2HELP
Sinds vandaag zijn wij aangesloten bij YouBeDo.com! YouBeDo is een onlineboekenwinkel. Je koopt hier je boeken, tegen dezelfde prijs als elders en YouBeDo schenkt 10% van het aankoopbedrag aan een goed doel. Je mag als consument, dit goede doel zelf kiezen! Wat een prachtig initiatief, zoals ze zelf zeggen 'Goed doen is vanaf nu gratis'. Probeer het uit en bestel een prachtig boek (dat je altijd al wilde hebben) uit op www.youbedo.com, als je je boek gekozen hebt (keuze uit ruim 4 miljoen titels!) kan je daarna kiezen waar jouw 10% heen gaat. In deze lijst staat vanaf nu dus ook Stichting Help2Help. Het betalen van je bestelling kan zowel per ideal als per acceptgiro. Steun YouBeDo, steun Help2Help! (p.s. kleine tip, zoek op 'help' en niet op 'help2help')
   
21 AUGUSTUS 2013 : MAAR LIEFST VIER KINDEREN WORDEN GEOPEREERD MET BEHULP VAN EEN BIJDRAGE VAN HELP2HELP
Van het R.C.F.C. kregen we vier verzoeken tot bijdrage aan de operatie van kinderen. Deze kinderen worden momenteel allemaal behandeld, sommige zijn al geopereerd, sommige ondergaan de operatie binnenkort. Alle gulle gevers van Help2Help bedankt dat wij dit voor deze kinderen kunnen doen!

De kinderen zijn:
Kesab Maity (twee klompvoetjes)
Subhum Kumar Sah (diverse afwijkingen aan de benen en voeten)
Sam Sum MInj (zie foto) (twee klompvoetjes)
Nikhiless Biswas (klompvoet)
   
3 AUGUSTUS 2013 : NIEUWE VLAGGENLIJNEN!!
Afgelopen week kregen we nieuwe vlaggetjes toegestuurd, gemaakt door de jonge dames van onze projecten bij de Prayrona scholen. Ze hebben er ons een klein aantal opgestuurd om te kijken of wij ze mooi vonden... en dat vinden we! Ze zijn prachtig! Eigenlijk te mooi om te verkopen, het liefst zouden we ze zelf houden.

We hebben gelijk contact gezocht met Ashit, die ons verzekerde dat er snel meer zullen volgen. Maar voorlopig dus alleen een beperkt aantal
exemplaren in de verkoop. 
De lijnen zijn ongeveer 7 meter lang en aan elk vlaggetje zit een klein belletje. Geïnteresseerd? Kom een keertje langs als we op een markt staan!
   
11 JULI 2013 : POSTNL VERHOOGT WEDEROM DE PRIJS VAN DE POSTZEGEL
Zoals iedereen wellicht uit de media heeft vernomen, verhoogt Postnl voor de tweede keer in 2013 de prijs van de postzegel. Helaas betekent dit dat de inkoop van onze postzegels ook duurder wordt en wij onze prijzen dus ook moeten verhogen.
De nieuwe prijzen voor de HELP2HELP postzegels zullen worden: EUR 7,00 (nu EUR 6,50) voor een vel van 10 stuks en EUR 65,00 (nu EUR 60,00) voor een rol van 100 stuks.

Tot 1 augustus a.s. kunt u nog voor de oude prijs onze postzegels kopen, u kunt gerust een voorraadje aanleggen, deze postzegels blijven uiteraard ook na de prijsverhoging gewoon bruikbaar! Snel bestellen? Klik dan hier.
   
15 MAART 2013 : EERSTE (OFFICIELE) LES IN DE PRAYONA-2 SCHOOL
De nieuwbouw van de Prayrona-2 school heeft helaas nogal wat voeten in de aarde. Er is nog steeds/weer onduidelijkheid over de juridische positie van de school. Maar wij laten ons natuurlijk niet zomaar uit het veld slaan. Daarom wordt het gebouw voorlopig afgemaakt met een soort metalen hekwerk, zodat we het in ieder geval veilig in gebruik kunnen nemen. Hopelijk komen er dan later in het jaar 'echte' muren voor in de plaats. Op 15 maart 2013 was het zover, de eerste 'officiele' les werd in het lokaal gegeven door Reena en Rosalie. Er werd soms al eerder lesgegeven, maar in een school zonder muren was dit natuurlijk buitengewoon onveilig. Wij zijn dan ook blij dan de kinderen nu veilig de lessen kunnen volgen. Uiteraard wordt er hard gewerkt aan het oplossen van de problemen en hopen we u snel meer (en beter) nieuws te kunnen brengen.
   
25 FEBRUARI 2013 : EERSTE ORDER VOOR PRAYRONA-DAMES!!
Een van de projecten binnen de Prayrona scholen is het (pre)vocational programma. Hier leren de oudere meisjes en de jonge moeders omgaan met de naaimachine, het maken van borduurwerkjes, het lezen en maken van patronen, etc. etc. Het doel hiervan is het krijgen van zelfvertrouwen, maar ook het leren van een stukje verantwoordelijkheid. Uiteindelijk zou het mooi zijn als dit project zichzelf kan bedruipen en afgelopen maand is de eerste stap gezet! De eerste officiele order was binnen en is vorige week netjes op tijd afgeleverd! Katoenen tasjes met een borduursel. We zijn reuze trots op deze jonge dames en we hoorden zelfs dat er een tweede order voor een bedrijf in Japan (!!) binnen is. Trotser dan vandaag kunnen we even niet meer worden... Voor meer foto's, kijk op onze facebookpagina!
   
13 FEBRUARI 2013 : BULTI EN RABIUL ZIJN WEER THUIS!!
Afgelopen week kregen we bericht uit India dat de in november geopereerde Bulti en Rabiul weer naar huis toe zijn. Bij beiden werd een klompvoet gecorrigeerd. Bulti werd al eind december ontslagen uit het ziekenhuis, Rabiul op 6 februari. Bulti is een jonge dame van ongeveer 16 jaar. Zij heeft een speciale schoen aangemeten gekregen en zal verder nog fysiotherapie nodig hebben om volledig te herstellen. Rabiul is een jongetje van ongeveer 3 jaar. Hij moet voorlopig met een beenorthese lopen en ook hij heeft intensieve fystiotherapie nodig. Beiden zullen de komende maanden regelmatig naar het RCFC komen voor een check-up en verder begeleiding.
   
7 FEBRUARI 2013 : KINDERNEVENDIENST KERKWERVE HELPT HELP2HELP!!
Wat een leuke verassing kregen we onlangs te horen, de kinderen van de kindernevendienst van de PKN gemeente in Kerkwerve zijn al sinds september 2012 voor ons aan het sparen! Ze hebben Stichting Help2Help tot doel van het jaar gekozen en elke keer als de kinderen bij elkaar komen, gaat er een kleine bijdrage in het potje. Binnenkort gaan we bij ze op bezoek. Aanstaande 17 maart zullen we de kinderen wat vertellen over onze projecten en over het leven van onze kinderen in India. Meer informatie over de PKN gemeente en de kindernevendienst? Kijk dan even hier. En kijk onder 'agenda' voor een kort verslag van ons bezoek aan Kerkwerve op 17 maart 2013.
   
30 JANUARI 2013 : POST21 VERKOOPT DE HELP2HELP POSTZEGELS !!
Vanaf vandaag is het zover, de Help2Help postzegels zijn verkrijgbaar bij Post21 in Oud Beijerland. Post21 is een nieuw initiatief, gevestigd in het voormalige postkantoor aan de Karel Doormanstraat in Oud Beijerland. Post21 biedt ruimte aan kunst, cultuur en ondernemen. Wij willen de initiatiefnemers Dennis en Sandra Happé hierbij graag danken voor hun steun en wensen ze het allerbeste toe met dit prachtige project. Wilt u meer weten ? Kijk dan op www.post-21.nl
   

NIEUWSARCHIEF :
Nieuws 2012
Nieuws 2011
Nieuws 2010
Nieuws 2009
Nieuws 2008