stichting
Help2Help


home
nieuws
projecten
met dank aan Help2Help!
agenda
fotogalerij
hoe kunt u ons helpen?
nieuwsbrieven
over Help2Help
Ondernemers met een
Stichting Help2Help
Schenkeldijk 84
3295 EJ 's Gravendeel
info@help-2-help.nl

KVK 24407565
IBAN NL46 RABO 0123253829

Webdesign:  wilbert@fireroads.nl  

Over Help2Help

Een thuis, het klinkt zo vanzelfsprekend. Een thuis waar je als kind terecht kan voor een voedzame hap of een schone trui. Een school waar je terecht kan voor lering, maar ook voor het broodnodige vermaak. In 2005 zette de Nederlandse Willeke van Nieuwenhuijze voet in Calcutta, India. Ze merkte dat dit voor de kinderen in sloppenwijken verre van vanzelfsprekend was.

Ze ontmoette Rosalie Giffoniello van Empower the Children. Willeke werd getroffen door het grote effect van deze kleinschalige projecten. Na haar terugkomst in Nederland voelde Willeke de behoefte de praktische en kleinschalige projecten, die ze had bezocht, te ondersteunen. Met eigen ogen had ze immers gezien dat je met kleine bijdrages een groot verschil kan maken... Stichting Help2Help werd geboren. De stichting zet zich in voor kinderen in sloppenwijken. Ze biedt deze kinderen een kans op een beter leven. Door de vicieuze cirkel te doorbreken; door deze kinderen naar school te laten gaan.

Inmiddels zijn we een aantal jaren verder. Stichting Help2Help is gegroeid. Ze ondersteunt nog steeds de meeste projecten van de beginperiode, maar ze heeft ondertussen ook eigen projecten opgezet. Dit uiteraard allemaal met behulp van een vaste groep medewerkers ter plaatse.

In 2012 heeft Jannie de Rijke van Stichting HelpIndiaHelpen zich bij ons gevoegd. Jannie ondersteunde (soms dezelfde) projecten in Calcutta, voornamelijk op medisch gebied. Met het bundelen van krachten, kunnen we de kinderen nog beter helpen.

De medewerkers van Stichting Help2Help willen zich graag even aan u voorstellen :
(foto's gemaakt door Pien van Target Press)
 


WILBERT HUIGENS (M/1975)
Formeel de voorzitter van de stichting, maar in de praktijk zijn we allemaal, en dat is inclusief onze vrijwilligers, even belangrijk. Geboren op Schouwen-Duiveland en woonachtig in West-Brabant. In het dagelijks leven GIS specialist bij Staatsbosbeheer. In 2008 voor de eerste keer naar India. Ik was ongerust of ik al die "ellende" wel aan zou kunnen. In de sloppenwijken is veel armoede, maar er wordt ook veel gelachen. Je ziet dat kleine schoolprojecten grootse resultaten afleveren en de kinderen helpen je er dan ook enorm van te genieten. Met die herinnering op zak zijn we in 2010, 2012, 2014 en 2017 terug gegaan. Dit keer ook om zelf les te geven op de scholen. Een bijzondere ervaring! Ook het bezoek aan de baksteenfabrieken buiten Calcutta was erg bijzonder. Kinderen werken daar gewoon met de ouders mee, in de brandende zon en in de rook van de ovens. Er werd niet gelachen. Mijn doel is om die kinderen een kans geven! Een kans op een glimlach of een mooie dag. Misschien zelfs een beter bestaan. Ik ga er voor!

WILLEKE VAN NIEUWENHUIJZE (V/1971)
In 2005 voor het eerst naar Calcutta ... wat een indrukken, wat een land en wat een armoede. Ik voelde me direkt verbonden met India en haar mooie mensen. Met hart en ziel zet ik me in om de kinderen een betere toekomst te geven. Het valt niet altijd mee, er zijn genoeg teleurstellingen. Maar er gebeuren ook veel goede en leuke dingen, die gelukkig de overhand hebben. Een kind met de jaren zien groeien, zowel letterlijk als figuurlijk, een glimlach als er een lunch geserveerd wordt en gejuich als de eerste waterdruppels uit de nieuwe kraan stromen op school.
Daar doe ik het voor! Stichting Help2Help bestaat inmiddels alweer ruim 10 jaar en ik ben er trots op wat we allemaal bereikt hebben. Met familie en vrienden maken we ons sterk om de wereld een klein beetje beter te maken. In het dagelijks leven ben ik boekhouder in mijn eigen administratiekantoor. In mijn vrije tijd ga ik graag, samen met mijn man, op reis. Andere landen en andere culturen leren kennen, we kunnen er eerlijk gezegd geen genoeg van krijgen.

JANNIE DE RIJKE (V/1952)
Even voorstellen; mijn naam is Jannie de Rijke en ik woon in Rockanje. Ik ben moeder van twee prachtige zonen. Na mijn diplomering als B-verpleegkundige heb ik gewerkt in een streekziekenhuis en in verschillende zorgcentra voor ouderen. Vervolgens negen jaar als zorgmanager in de particuliere thuiszorg en op dit moment werk ik als woonbegeleidster met verstandelijk beperkte jongeren. Ik ben een positief ingesteld “mensen-mens” met een grote passie voor India. In 2004 is het allemaal begonnen. Voor drie maanden naar Calcutta om als vrijwilliger te werken bij Moeder Theresa. We hebben toen een container vol hulpgoederen verscheept en uitgedeeld onder de armste gezinnen en kinderen. Stichting HelpIndiaHelpen heeft in de jaren daarna voornamelijk projecten uitgevoerd voor een revalidatiecentrum voor kinderen. Sinds 2012 heb ik me aangesloten bij Stichting Help2Help, zodat we met gebundelde krachten ons optimaal kunnen inzetten voor de kansarme kinderen in Calcutta.

ILSE VAN 'T VERLAAT (V/1977)
Hallo! Ik ben Ilse en ik woon in Fijnaart. Ik werk als Geo-informatie analist bij het ministerie van Economische Zaken. Samen met Willeke gingen we in 2008 voor het eerst naar India. Ik was erg onder de indruk, niet alleen van Calcutta, het leven in de slopenwijken en de mensen daar, maar ook van de enorme energie en inzet van Reena en Ashit. In 2010 zijn we terug gegaan en hebben we op al onze scholen een muziekles gegeven. Eerst een verhaal over Kikker verteld, wat door de docenten in het Hindi en Urdu werd vertaald. Daarna hebben we met de kinderen gitaartjes en shakers gemaakt om samen een lied te zingen op de melodie van Old MacDonald. Toen de les al lang en breed was afgelopen hoorden we ze nog zingen in de sloppenwijken. Voor mij is het geslaagd wanneer de kinderen één dag hebben gelachen en genoten! In mijn vrije tijd kook ik graag en voor de presentaties die we verzorgen, maak ik graag hapjes en geef ik uitleg over de Indiase keuken. Als we in India zijn, ben ik graag weer even kind, door samen met de kids te knutselen.

ERIK VAN NIEUWENHUIJZE (M/1968)
Ik ben Erik, geboren en getogen in het Zeeuwse Scharendijke. Daar heb ik ook mijn vrouw, Willeke, leren kennen, beiden werkten we op zaterdag in een supermarkt. Na een technische opleiding (LTS/MTS-werktuigbouwkunde) ben ik in 's Gravendeel terecht gekomen bij een carrossieriebouwer voor zandkeepers. Daarna ben ik als hydrauliekmonteur in de scheepsbouw gaan werken. Mijn eerste ervaring met India was toen Willeke er alleen heen ging om vrijwilligerswerk te doen. Het jaar daarna zijn we samen gaan kijken en ook ik raakte enthousiast over de impact van kleinschalige projecten die daar opgezet waren. Als we in Calcutta zijn, vind ik het leuk om iets met de kinderen te ondernemen. Knutselen, tekenen, een spel of naar de speeltuin. Weer thuis knutsel ik graag wat in elkaar. Ik heb al heel wat 'handige dingen' gemaakt, zoals een standaard om de decoratieve slingers aan op te hangen en een aantal bakken, zodat we onze verkoopwaar op markten goed kunnen laten zien.

 

Onze folder
Download hier onze folder

Ons beleidsplan
Download hier ons meest recente beleidsplan

Onze jaarverslagen
Jaarverslag 2007
Jaarverslag 2008
Jaarverslag 2009

Jaarverslag 2010
Jaarverslag 2011
Jaarverslag 2012
Jaarverslag 2013
Jaarverslag 2014
Jaarverslag 2015
Jaarverslag 2016
Jaarverslag 2017


Onze statutaire doelstelling

De statutaire doelstelling van Stichting Help2Help is :

-
  
Het helpen van behoeftige kinderen over de hele wereld, met de nadruk op India, teneinde hun kansen in de maatschappij te verbeteren
-
  
Het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn

Onze contactgegevens
Stichting Help2Help
Schenkeldijk 84
3295 EJ 's Gravendeel

Vragen ? Aarzel niet : info@help-2-help.nl

Onze stichting is bij de Kamer van Koophandel ingeschreven onder nummer 24407565

Het fiscaal nummer van Stichting Help2Help is 8187 36 781

Rabobank te 's Gravendeel nummer NL46 RABO 0123 2538 29