stichting
Help2HelpJaarverslag 2019
Jaarverslag 2018
Jaarverslag 2017
Jaarverslag 2016
Jaarverslag 2015
Jaarverslag 2014
Jaarverslag 2013
Jaarverslag 2012
Jaarverslag 2011
Jaarverslag 2010
Jaarverslag 2009
Jaarverslag 2008
Jaarverslag 2007
Stichting Help2Help
Schenkeldijk 84
3295 EJ 's Gravendeel
info@help-2-help.nl

 

 

STICHTING HELP2HELP

Met ingang van 17 oktober 2019 stopt Stichting Help2Help. Daarmee komt een eind aan 15 jaar toewijding.

In die tijd kregen veel kinderen en jong volwassen in Calcutta en omgeving dankzij uw steun een kans op een betere toekomst.

Honderden kinderen leerden lezen en schrijven op de scholen van Reena, Ashit, Shelley en Champa, maar konden daar bovenal even kind zijn. Door knutselen, dans, muziek en toneel onderdeel te maken van het lesprogramma en de liefde en aandacht van de leerkrachten kregen de kinderen meer eigenwaarde en zelfvertrouwen. Er werd een nieuwe Prayrona school gebouwd en een dokter gevonden die wekelijks de kinderen van de baksteenfabriek bezocht.

In het RCFC ondergingen tientallen kinderen een alles veranderende operatie aan vergroeide handjes, ruggetjes, beentjes en klompvoetjes. En tussen de operaties door en tijdens de revalidatie kregen de kinderen les en maakten ze vriendjes en plezier.

In de (pre-)vocational programma’s leerden jonge vrouwen alle facetten van het maken van kleding. Met een erkend diploma op zak zijn verschillende vrouwen een eigen bedrijfje gestart. Misschien nog wel belangrijker was de veilige omgeving waarin ze alles met elkaar konden bespreken.

De jong volwassen verstandelijk gehandicapten van de wooneenheid Prabartak bloeiden op door een beter passende medicatie en prikkelende lessen en activiteiten.

Deze projecten stoppen niet.

Stichting Help2Help heeft altijd gezorgd dat er voldoende geld in kas zat om drie jaar vooruit de projecten te kunnen financieren. Onze projectmanagers zijn tijdig geďnformeerd over ons voornemen te stoppen. Begin oktober hebben we daarom voor de laatste keer de budgetten betaald. Tot eind 2020 zijn de projecten daarmee gefinancierd. Inmiddels zijn nieuwe sponsors gevonden.

Iedereen die bovenstaande in de afgelopen 15 jaar, op welke wijze dan ook, mogelijk heeft gemaakt, HARTELIJK DANK!

Stichting Help2Help