stichting
Help2Help


home
nieuws
projecten
met dank aan Help2Help!
agenda
fotogalerij
hoe kunt u ons helpen?
nieuwsbrieven
over Help2Help
Ondernemers met een
Stichting Help2Help
Schenkeldijk 84
3295 EJ 's Gravendeel
info@help-2-help.nl

KVK 24407565
IBAN NL46 RABO 0123253829

Webdesign: wilbert@fireroads.nl

Activiteiten agenda

Heeft u een idee of tip voor ons?
Laat het ons weten op info@help-2-help.nl.


Activiteiten in de kijker

Wintermarkt in Alphen aan den Rijn op 15 november 2014
Ondanks het barre slechte, natte weer, was het een geweldige dag. Heel veel mensen hadden zich ingezet om deze wintermarkt te kunnen realiseren. De vrijdag ervoor was een gedeelte van de kerk al omgetoverd tot een ware wintermarkt. Op zaterdag stonden er kramen zowel buiten als binnen. Nog complimenten voor de dames die buiten in het natte en koude weer hun mannetje stonden. De kinderen in Alphen aan den Rijn schreven wensen voor de kinderen in India. Binnen was er van alles te koop, vooral leuke kadootjes voor de feestdagen! Aan het eind van de dag werd ons een bedrag van ruim EUR 3.000 overhandigd! We waren er stil van, wat een mooi bedrag. Iedereen, maar dan ook iedereen die hieraan heeft bijdragen, nogmaals hartelijk dank!

Bent u nieuwsgierig wat er met de opbrengst gedaan is? Klik dan hier.

De eerste 'Help2Help-party' op 19 september 2014
Marieke bracht ons in het voorjaar op een leuk idee. Ze vroeg ons of wij ook wel eens onze spulletjes thuis verkochten. Net als bijvoorbeeld bij een tupperware-party. Nou eh... nee... maar dat kunnen we natuurlijk wel gaan doen! En zo waren we afgelopen vrijdagavond te gast bij Marieke. Zij had voor een aantal gezellige vriendinnen gezorgd en wij namen onze spullen en verhalen mee. Onder het genot van een lekker bakje koffie met een heerlijke zelfgemaakte cake van Marieke, kletste iedereen even bij, luisterde ze naar wat we doen in Calcutta en werden er leuke kadootjes gekocht. Dankzij het prachtige najaarsweer konden we het buiten in de tuin doen. Het is wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar, het is een leuke ongedwongen manier om Help2Help te promoten! Dus vind je dit ook een leuk idee? Mail ons dan op info@help-2-help.nl

Twee markten op Strijen op 30 augustus en 6 september 2014
In een week tijd stonden we twee keer met ons Help2Help-kraam op de markt in Strijen, maar wel op twee geheel verschillende locaties! Op 30 augustus waren we uitgenodigd om op de kleine braderie bij het Zomerfeest van Boerderij Landzicht te komen staan. Ondanks het slechte weer, vooral 's morgens veel regen, was het erg gezellig en druk. Een week later, op 6 september was het Herfstmarkt in het centrum van Strijen. Deze keer waren we (weer) uitgenodigd voor de Inrichterij van Toen om voor hun pand een kraam te bemannen. Ook deze dag was erg gezellig en erg druk. Zowel Mees en Ageeth Visser van Landzicht als Theo en Monique Remmers van de Inrichterij van Toen, hartelijk dank!


Help2Help aanwezig bij Kidsinmotion in Oud Beijerland op 21 mei 2014
Op verzoek van Marina Mol, de eigenaresse van Kidsinmotion was Willeke woensdagmiddag aanwezig tijdens drie groepslessen. Marina had het thema 'India' verwerkt in haar lessen. De kinderen leerden zo spelenderwijs over India en over de projecten die Help2Help ondersteunt. Ook was er een verkoop van kleine kadootjes tot 5 euro, allemaal uitgestald op een yogamat. Het was een erg leuke middag, Marina, bedankt voor je gastvrijheid!

Help2Help Indiadag op 17 mei 2014
Wat hebben we hier naar uitgezien, onze eigen Help2Help Indiadag in Post-21 in Oud Beijerland! Na een lange periode van voorbereidingen was het dan zaterdag zover. 's Morgens om 10 uur gingen de deuren open en het was gelijk gezellig. Er was genoeg te doen. Buiten stond een originele Indiase fietsrickshaw, waarmee door Oud Beijerland gefietst kon worden. Voor de ingang van Post-21 werden prachtige rangoli-tekeningen gemaakt met krijt en gekleurde rijst. Binnen was er een workshop wierook maken, er was een groetenactie van Amnesty International, er kon originele Indiase zeep gekocht worden, Lyzian exposeerde met haar foto's van het bezoek aan onze projecten afgelopen december, kinderen konden kleuren, stempelen, mozaieken (met afvalplastic), door Anima werd er henna gezet, er konden typische Indiase hapjes en drankjes gekocht worden, uiteraard was onze verkoopstand aanwezig met leuke Indiase kadootjes, je kon je verkleden in Indiase kledij en daarna op de foto voor een prachtige fotowand wat een tempel in Jaipur voorstelde, kortom, er was voor iedereen wel iets leuks! Om 2 uur 's middags startte de bollywooddans workshop voor kinderen en om 15.00 uur voor volwassenen. En dit was best pittig! Maar Anima maakte er echt een superleuke workshop van en iedereen deed met volle overgave mee. In een gezellig verlicht Post-21 werd er 's avonds nog een bollywoodfilm vertoond. We willen graag iedereen, die hier op welke manier dan ook, zijn of haar bijdrage aan heeft geleverd, hartelijk bedanken, het was een topdag! Wil je wat meer foto's zien? Kijk dan even op onze facebookpagina.

Opening foto-expositie Lyzian Kolkman in Post-21 op 28 februari 2014
Afgelopen december 2013 is fotografe Lyzian Kolkman met Willeke van Nieuwenhuijze mee geweest naar Calcutta voor een bezoek aan de projecten. Foto's van dit bezoek, vormen samen met foto's van het bezoek van Tibetaanse monniken aan Oud Beijerland, het onderwerp van de foto-expositie die van 28 februari t/m 26 maart te zien is in Post-21. Deze foto-expositie is op 28 februari geopend door Willeke van Nieuwenhuijze. Lyzian had haar gevraagd ook met een kraampje te staan met spullen voor de stichting. Samen met nog een aantal giften, leverde dit een mooie opbrengst op. De avond was goed bezocht en het was erg gezellig.

Presentatie bij Passage afdeling Strijen op 20 februari 2014
Het was een beetje een 'thuiswedstrijd', een avond verzorgen bij een Passage vereniging die zo dichtbij''huis' zit! Erg leuk om te doen. De afdeling hield vanavond haar jaarvergadering, dus het was een druk programma. De bezoeksters waren allemaal zeer ge´nteresseerd in ons werk en luisterden aandachtig naar onze informatie over India en naar het verhaal van onze projecten. Van de hapjes werd gesmuld en ook ons kraampje werd drukgezocht. Corrie Berkman, scheidend bestuurslid, werd vanavond in de saree aangekleed. Al met al een zeer geslaagde avond!

Benefiet-meditatie voor Help2Help 4 januari 2014
Wat een mooi begin van het nieuwe jaar. Anneke van Yogapraktijk de Yogabloem organiseert een benefiet-meditatie waarbij alle (vrijwillige) bijdrages ten goede komen aan Help2Help! In de voorafgaande week werd er door de media (Het Kompas en het AD) aandacht geschonken aan dit evenement. De belangstelling overweldigde ons, ruim 30 personen namen deel aan de geleide meditatie. Wat een verbondenheid! De meditatie werd afgesloten door het draaien van het prachtige 'Imagine' van John Lennon. Iedereen heel hartelijk dank voor de aanwezigheid en voor de bijdrage. En in het bijzonder natuurlijk Anneke voor het bedenken en organiseren ervan, BEDANKT!!

Kerstmarkt Strijen op 14 december 2013
Een prachtig aanbod van Theo en Monique van de Inrichterij van Toen in Strijen, of we voor hun pand een kraam wilden tijdens de kerstmarkt in Strijen! Van een geweldig aanbod van deze fantastische ondernemers. En zo stonden we op zaterdagmiddag op Strijen. Het was koud, maar gelukkig ook gezellig druk. Theo en Monique, hartelijk bedankt voor jullie steun!

Presentatie op de Helcherseeschool in Scharendijke op 15 november 2013
Wat een verrassing was het toen een leraar van de Helcherseeschool contact met ons zocht. Of wij het leuk zouden vinden als de kinderen van de school twee maanden lang voor ons gingen sparen! Daar hoefden we natuurlijk niet over na te denken, wat een geweldig aanbod. De kinderen sparen in de maanden november en december voor onze scholen in de sloppenwijken van Calcutta. Afgelopen 15 november zijn we kennis wezen maken, met de leraren, maar vooral met de kinderen. In drie groepen kwamen de kinderen van groep 2 t/m 8 bij ons langs voor een korte les over India. Hoe ziet India eruit? Hoeveel mensen wonen er? Maar vooral, hoe is het om arm te zijn in India en niet naar school te kunnen. We hebben met de kinderen gepraat over hoe belangrijk het is om naar school te kunnen. En dit allemaal spelenderwijs, de kinderen moesten (net als in India) plaatsnemen op een mat op de grond en we hebben samen Hindi-woordjes geschreven op een lei (net als in India). Helcherseeschool, bedankt dat jullie voor ons aan het sparen zijn en wat vonden we het leuk om samen met de kinderen te praten over India!

Presentatie bij Passage afdeling 's Gravenpolder op 12 september 2013
Wat een bijzondere avond hebben wij hier weer beleefd. Alle bezoekster waren zeer ge´nteresseerd in ons werk en luisterden aandachtig naar onze informatie over India en naar het verhaal van onze projecten. Van de hapjes werd gesmuld en er werd uitgebreid geproefd en geroken bij het kruidentafeltje van de jarige Ilse. Een mooi moment na het eerste deel van de presentatie, waar Martha was aangekleed in de saree en ze naast de 90-jarige mevrouw Traas in originele Zeeuwse dracht stond.

Braderie tijdens de palingrookkampioenschappen in Kerkwerve op 3 augustus 2013
Wat een prachtig braderie-weer was het vandaag. Bewolkt, niet te warm en droog. Het eerste uur was het nog rustig, maar daarna werd het druk en dat hield niet op. Leuke mensen, ge´nteresseerd in wat we doen in India. Veel kopers ook, we hebben nog nooit zo goed verkocht op een markt! Dit natuurlijk ook dankzij de hulp van Elly Blijenbergh van Ikmaakblij. Zij bemande, samen met Erik, ons kraam en deed dat dus prima. Nogmaals dankjewel Elly voor je inzet en hopelijk tot een volgende keer!

Presentatie bij Passage afdeling Kapelle Biezelinge en bij de PCOB afdeling 's Gravendeel op 18 en 19 april 2013
Wat een twee leuke dagen hadden we in Kapelle en in 's Gravendeel! In Kapelle gaven we de presentatie voor de vrouwen van de Passage vereniging en in 's Gravendeel voor de ouderen van de PCOB. De kleine zaal in Kapelle was zoals gebruikelijk sfeervol aangekleed, onze attributen kwamen hier goed tot hun recht. Er klonk Indiase muziek bij binnenkomst en de vrouwen werden uiteraard gelijk  nieuwsgierig! De belangstelling was fantastisch, iedereen was erg ge´nteresseerd en ook ons verkooptafeltje deed goede diensten. De dag erna in 's Gravendeel was zeker niet minder gezellig. Een veel grotere groep dan in Kapelle en de mensen waren zeker net zo ge´nteresseerd. Ook hier deed de aankleding en de muziek bij binnenkomst gelijk zijn werk, iedereen was gelijk in Indiase sferen! De secretaresse van de PCOB had een persbericht uit doen gaan, wat ons zelfs op de voorpagina plaatste van het Kompas. Hierdoor kwamen er meer bezoekers dan verwacht, erg leuk. Via het krantenbericht kregen we hulp van Laura aangeboden, die zeer welkom was. Zij heeft Erik geholpen bij het verkooptafeltje en ze heeft tevens haar saree getoond bij de kleine modeshow. Laura, nogmaals bedankt!

Op bezoek bij de kinderen van de kindernevendienst van de PKN gemeente in Kerkwerve op 17 maart 2013
De kinderen van de kindernevendienst in Kerkwerve hebben ons tot doel van het kerkelijk jaar gekozen. Al sinds september 2012 zijn ze voor ons aan het sparen!! Daarom werd het tijd dat wij eens een bezoekje brachten om de kinderen in Kerkwerve te vertellen over de kinderen in India. Bij binnenkomst keken sommige kinderen toch een beetje verrast ... hmmm ... geen stoelen en wel een mat op de grond ? Jazeker, de kinderen in India krijgen ook les op de grond, dus jullie vandaag ook! En schoenen uit he, dat is in India ook zo. Het was even onwennig, maar binnen no-time zaten alle kinderen op de mat op de grond ... zonder schoenen! We hebben de kinderen verteld over onze projecten, waarom het zo belangrijk is dat kinderen naar school toe gaan, maar ook hoe India eruit ziet, een enorm land met heel veel mensen, bergen, woestijnen, steden, etc. In de les hebben we de kinderen ouderwetse schoolleitjes uitgedeeld, de kinderen in India krijgen tot slot van rekening ook les met een lei. We hebben de kinderen leren tellen van 1 tot 10 in het Hindi, waarna we sommen gemaakt hebben op de leitjes. Ook hebben de kinderen woorden in het Hindi opgeschreven. Al met al een superleuke ochtend, we kregen dan ook hele leuke reacties van zowel de kinderen als van de ouders. We willen iedereen die heeft meegewerkt aan deze ochtend, de kinderen, de ouders, de kerkeraad en de begeleiders heel erg bedanken!
Hierbij enkele foto's, voor meer foto's bezoekt u onze
facebookpagina : https://www.facebook.com/help2help.

Presentatie op de jaarvergadering van de Passage afdeling Serooskerke(W) op 20 februari 2013
Het bestuur van de Passage afdeling Serooskerke had ons gevraagd een presentatie te verzorgen op de jaarvergadering. Een avond met een Indiaas tintje, zowel 'luchtig' als 'serieus'. Beiden zijn goed gelukt. De zaal werd sfeervol aangekleed met Indiase attributen en ook deze keer had Ilse haar kruiden- en proeftafeltje ingericht (we konden zelfs gebruik maken van een hele leuke kar), was er een mini-modeshow van Indiase kledij (voor zowel vrouwen als mannen) en werd tijdens de presentatie iemand aangekleed in een saree. In de pauze vonden de Indiase hapjes gretig aftrek en werd er gekeken naar een film over het zetten van henna. Het was een gezellige avond, de vrouwen waren tot het laatst toe stil en ge´nteresseerd en dat op zich vonden wij al een groot compliment. We willen de dames dan ook graag bedanken voor de fijne avond! Meer foto's zijn te vinden op onze facebookpagina : https://www.facebook.com/help2help

 

ARCHIEF ACTIVITEITEN IN DE KIJKER
ACTIVITEITEN 2012
ACTIVITEITEN 2011
ACTIVITEITEN 2010
ACTIVITEITEN 2009
ACTIVITEITEN 2008
ACTIVITEITEN 2007